maanantai 21. marraskuuta 2011

Ruusuinen Maanantai

Nyt on pakko kehuskella :) mieheni toi mulle tänään kimpun uskomattoman kauniita ruusuja! on siis onni että mies on välillä töissä kukkakaupassa!

Muutoinkin viikko alkaa valoisimmissa tunnelmissa kuin viimeksi. Edellisen kirjoituksen jälkeen alkoi helpottamaan, Hochnebel antoi tilaa auringolle. Tänäänkin söin lounaan töissä ulkona auringosta nauttien. Lämmintä oli ehken lähemmäks 10 astetta ja sininen taivas. Otto sanoi että on ihan keväinen fiilis. Voih kun talvi olisikin jo ohi ;) Täällä ei siis ole tietoakaan vielä todellisesta talvesta. Kotikaupungissa on jo lunta ja pakkasta. Sekin tosin kuulostaa hienolle.

Aurinkoisia päiviä rakkaat!


Tuo kuva on filistelyä viime kesältä kun en ruusuista nyt jaksanut kuvaa tähän ladata :)

maanantai 14. marraskuuta 2011

Ikävä.

Tänään on sellainen päivä että toivoisin olevani perheeni ja ystävieni ympäröimänä koti-Suomessa. Johtunee varmaan "lomanjälkeisestä masennuksesta" ja tästä hiton Hochnebelistä. Täällä on niiiin harmaata ja työ tuntuu tuskaiselta. Olo on rättipoikkiväsynyt. Ei hermoja potilaille ja unohduksia töissä enemmän kuin on sallittu. Pää ei toimi.

nauttikaa perheen ja ystävien lämmöstä siellä aurinkoisessa pohjolassa. Ensi talvena oon siellä myös.


Oon kiitollinen Otosta ja viikonloppuna ajetaan pilvien yläpuolelle aurinkoon, pois täältä harmaudesta. Näistä asioista saan voimaa työviikonjatkoon.

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Lomalla.

Antsan reissu oli oikein onnistunut ja aktiivinen. Ehdittiin kolmen päivän aikana käydä Konstanzissa, Titliksen huipulla, hiljentymässä 2000m alppijärvi maisemissa (missä oli todellakin vain mie, Antti ja luonto), jääkiekkopelissä Zugissa ( ja samalla tietty syömässä maailman parhaimmat quesadillat samaisessa kaupungissa) sekä Münchenissä. Sunnuntai iltapäivä menikin sohvalla katsoen kaikki mahdolliset ohjelmat. Otto totesi kun hain peitonkin sohvalle ja en tehnyt elettäkään nousta sieltä, että et sie kyllä normaalisti kato noin paljon telkkaa. :) en katokaan, muuta kuin pientä pintaremonttia! :)

Loman jatko on edennyt huomattavasti rauhallisimmissa (lue tylsemmissä) tunnelmissa. ;) Oon lepäillyt, käynyt joogassa ja tanssimassa, tapaamassa rakkaita ystäviä Sarnenissa. Tänään tapaan ystävää suomalaisessa kahvilassa nimeltä "Kahvi ja kalja", pullakahvit..nam! Tänään on myös erityinen ilta siinä mielessä, että Mr. O palaa kaukaloon pitkän tauon jälkeen, tätä voisi kutsua myös comebackiksi. Oon innoissani, ja voin kertoa että on joku toinenkin! Tuntuu kotoisalta kun ruokana on pelipäivänä makaronisörseliä :)

Huomenna mulla on treffit Kirsin kanssa, kuka asui viime vuonna myös Reinachissa, tapaan samalla heidän perheen pienimmän; 1kk ikäisen Odessan. Vaikka lomalla ei olekaan ollut nyt sen suurempia suunnitelmia niin on kivaa kun on aikaa hoitaa myös sosiaalista elämää. Arkiviikot menee niin nopeasti että ei tule mieleenkään lähteä minnekään jumpan/treenien lisäksi. Ja niimpä sosiaalinen elämäkin pyöristyy nollaan. Ehkä sitten kevät puolella jää energiaa muuhunkin. Nyt tämä "kaamos" tuntuu jotenkin rajummalta kuin koskaan Sveitsissä ollessa, en voi uskoa että viime vuonnakin olisi tullut pimeä tähän aikaan jo ennen kello kuutta. Mutta kai se niin vain on. Viime syksy menikin miun osalla niin nenä kiinni saksankirjoissa, että en ehkä ehtinyt huomaamaankaan tätä pimeyttä.

Mutta tässä Antin reissua kuvina :)








A: Aika jyrkkä on tuo ylösnousu junalla.
K: Joo mut siis tuo on tavaroita varten.

Vai mitenkä se oli... :)




Myöhemmin ylhäällä kuvassa näkyvän järven rannalla..


Pieni kappeli järven rannalla


Kuvia olisi vaikka kuinka paljon enemmänkin, niin vaikuttavia näkymät olivat.



"Tulkaa tänne katsomaan Jumalan tekoja, jotka niin uskomattoman kauniita ovat"

torstai 3. marraskuuta 2011

Rakastan yllätyksiä!

Rakastan järjestää yllätyksiä rakkailleni ja onhan se ihan kiva jos mullekin niitä joskus järjestetään :D Tällä kertaa yllätyksen kohteena on ollut meidän 30-v Antsa. Voi kuinka meillä on ollut hauskaa järjestäessä ja taisi Anttikin eilen olla halkeamassa onnesta ja hämmennyksestä kun hänet lähetettiin töistä kotiin kesken päivän. Pomo oli joutunut patistamaan Anttia lähtemään kun tämä oli vain kysellyt että voinko mie oikeasti lähteä. Joojoo, pomo ollut ollut tietoinen asiasta jo Ilosaarirokista lähtien joten sijaiset oli järjestetty jo hyvissä ajoin. :)

Ihanaa, tervetuloa Antsa!

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Rapperswil

Vietettiin eilen Odetsun kanssa pitkästä aikaa yhteistä vapaapäivää, vapaapäivää niin töistä, kotitöistä sekä reikäpallosta. Alunperin oltiin suunniteltu, että lähdettäisi jonnekin Wellness-paikkaan, mutta koska hinnat tuntuivat todella kalliilta ja Otolla on yskää sekä muutenkin vähän pipi, niin päätettiin sitten jäädä kotiin.
Miun työkaverit kehuivat kerran Rapperswilliä kauniiksi ja näkemisen arvoiseksi kaupungiksi joten suuntasimme sinne. Mentiin junalla, sillä lauantaina on suuri ruuhkan vaara motareilla. Junamatka kesti noin 40min.





Istuttiin ja nautiskeltiin auringosta sekä kauniista näköalasta kiireettömässä ilmapiirissä Linnan yläpihalla. Sieltä käveltiin kapeaa mukulakatua pitkin keskustaan päin. Nälkä alkoi kurnia jo mahassa ja johtuikohan siitä, että Starbucksin mainosta Munakkaalla täytetystä Ciapatasta ei tarvinnut kahta kertaa katsoa kun oltiin jo Starbucksissa. :P

Jatkettiin matkaa Zürichiin, suuntana Jelmoli. Suurin tavaratalo, paikallinen Stockman. Kävin kuolaamassa Hunter saappaita sekä Thomas Sabon koruja. Kattoterassin baarissa nautitun kuoharin voimalla tein jo ostopäätöksen, että ostan Hunterit! No mutta kuinkas ollakaan, ei ollut miun kokoa jäljellä. Se, mihin tämä takaisku johti.. kuulette lisää ensi viikolla :)

perjantai 21. lokakuuta 2011

Suomibileet Vol. 1


Eilinen suomiryhmä Zürichin yössä Klub-Hiltissä. Ovella sisäänpääsyä odotellessa tunnelma nousi jo kattoon, kun sisältä kuului suomimusaa ja ulkona suomalaista puheensorinaa. Tiskiltä saatiin Karhu-oluet käteen (kuului sisäänpääsyhintaan, muutoin aika suolanen hinta 8chf). Musiikkina oli jokaisen suomalaisen sydäntälämmittäviä kuten den glider in, poika saunoo, aikuinen nainen jne.. :D jotkut kappaleet tempasivat meidätkin mukaan tanssilattialle ja se on harvinaista ja ei koskaan kaunista katsottavaa. :D

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Onni on..

...loppuunpalanut lamppu wc:ssä. Moilaset on yllättäen olleet jo vähintään parin viikon ajan ostamassa lamppuja vessaan ja eteiseen, lavuaarin yläpuolelle. No eipä olla muistettu. Tämä unohdus on kuitenkin osoittautunut oikein rentouttavaksi. Tulin nimittäin juuri rentouttavasta suihkusta, rentouttavaksi suihkun teki kynttilänvalo. Miten paljon valaistus tekeekään tunnelmaa.

Luin joskus vuosia sitten artikkelin jossa puhuttiin kynttilänvalosta. Nyt kun aamut alkavat olla myös syksynpimeitä, ja herääminen voi olla vaikeaa vinkki parempaan jaksamiseen oli tälläinen: Herätä itsesi uuteen aamuun herkällä kynttilän valolla. Normaalin valon sijaan juo aamukahvisi armollisessa kynttilänvalossa.

Oon toteuttanut tuota jo useita syksyjä ja kokenut sen toimivana. Aamuinen tunnelma on jollain tavalla rennompi ja voi virkeämmällä mielellä lähteä töihin tai kouluun.

Nyt otan miun ja Schwegerini tekemää omppupiirakkaa ja sitten käyn unille.

Kauniita unia ja voimia uuteen viikkoon, toivottaa Kapsu.



Kuva on Montreauxista, missä käytiin ihailemassa Sveitsin moninaisuutta Rebekan ja Sörsselin kanssa muutama viikko sitten :)

torstai 6. lokakuuta 2011

Mikä miusta tulee isona?

Ajoittain painiskelen tuon ajatuksen kanssa. Nyt on jälleen sellainen vaihe meneillään. Eilen oli todella raskas työpäivä, mikä aiheutti tämän pohdinnan. Tuli sellainen olo, että ei. Hoitotyö ei ole minuu varten. Pystyin lohduttelemaan itseäni tiedolla, että palatessa Joensuuhun miulla on opiskelupaikka odottamassa. Mutta mitä haluan lukea?

Tässä vaiheessa elämää miettii monenlaisia asioita. Perheenperustamisen ajatukset hiipii mieleen. Millaista elämä olisi isommalla perheellä? Miten arjesta saisi mahdollisimman vaivatonta, kiireetöntä, stressitöntä. Jokainen lapsiperhe missä käydään töissä ja harrastetaan, voi varmaan allekirjoittaa totuuden että välillä kiirettä riittää. Ja kiire ei ole ikinä hyväksi. Arjen yhteiset hetket perheen kanssa on sitä luksusta, elämän eliksiiriä ;) Nykyajan suorittamisenkulttuurissa tuo voi helposti unohtua.

Niin, mutta miun tulevaisuuden ammattiin vielä palatakseni. Aamulla siivotessa, mietin erilaisia vaihtoehtoja, mitkä voisi olla minua varten. Tulin seuraavanlaisiin tuloksiin: kääntäjä, alkuopetus, tilinarkastaja/palkanlaskija. Osa noista ammateista on myös sellaisia joita voi tehdä kotoa käsin, mikä on hyvä asia.

Kiitos "kuuntelevasta korvasta", nyt voi taas keskittyä kevyempiin asioihin ja valmistautua iltapäivän Ikean reissuun. ;)

Ja huomenna alkaa odotetut Moilasviikot kun nuoripari Moilanen saapuu Züri westiin!


Terkuin pohtiva-Kaitsu

tiistai 27. syyskuuta 2011

10 lukijaa!

Hei kiitos rakkaat ystävät kannustuksesta! Sain ilokseni huomata, että mulla on jo 10 lukijaa. Olen todella onnellinen tästä :)

Toinen vapaapäivä on mennyt Joogan sekä siivouksen merkeissä. Nautiskelin myös hetken parvekkeella auringosta, croisantista sekä Nespressosta. Jooga teki niiin hyvää eilisen pumpin ja tanssin jälkeen. Voi kun voisin käydä siellä säännöllisesti, mutta tunteja on vain kaksi viikossa, ja molemmat päiväsaikaan. Oon miettinyt josko ostaisi Nintendo Wiin, ja siihen tasapainolaudan sekä Joogaohjelman. Onko jollain kokemusta siitä? Onko se hyvin ohjattua? Mulla ei tuu kotona itekseen tehtyä mitään, joten siinä mielessä sellanen ohjattu video vois olla kätevä...

Nyt alan ruuanlaittoon työnraskaanraatajalle ja illalla saadaan Valtteri vieraaksi. Mitähän sitä tarjoaisi.. Otto ehti jo lupailla että Kaisa paistaa mokkapaloja! Ei kait siinä muu auta kun laittaa hihat heilumaan!

Hauskaa tiistainjatkoa!

maanantai 26. syyskuuta 2011

Suomalaiset valloittaa Silhuetin ??

Tänä aamuna yllätin itsenikin nopeudellani! Oltiin nimittäin naapurin poiken kanssa sovittu, että lähdetään salille ja mie pumppiin klo 12. Herätyksen vastuutin miehelleni koska en halunnut laittaa vapaapäivänä kelloa soimaan. Noh, kuinkas siinä kävikään. Herättiin klo 11.47 kun pojat soittivat ovikelloa! Pumppi alkaa klo 12.10.. Hetken mietin, et antaa olla, mutta nousin kuitenkin, jogurtti naamaan, hampaiden pesu ja menoksi! ehdin vielä hyvin alkulämppärille. Jälkikäteen voin kertoa että kiire tänä aamuna kannatti!
Tässä huippu pumppibiisi uudesta ohjelmasta:






Salilla on tarjous, että kuukauden saa treenata 10 Frangilla, niin oon saanut kaikki kulman kundit tarttumaan tarjoukseen. Tänään kysyivät kun Kapis tuli ekaa kertaa, että "Ootko Siekin suomalainen?"


Tässä vielä tunnelmia pumpista, vitsi että tälläset ränkytykset kuulostaa hyvältä hikoillessa :)




Sanat on kuin suoraan miun elämästä? :D

torstai 22. syyskuuta 2011

Altstetten

Hei salainen lukija, tässä kuvia Allusta ja meiän himpestä-



Tervetuloa!


Prinsessahuoneen seuraaja


Wohnzimmer



Talon julkisivu....


Kaunis kirkontorni aivan talon vieressä. Tätä ei voi olla kuulematta..


Altstettenin katua (jumppaan mennessä)


Tässä vielä talon asukit :)

Hauskaa iltaa, mie lähen Zumbaamaan!

maanantai 19. syyskuuta 2011

Freshing up!

Hihii, niinkuin näette Blogi on kokenut muodonmuutoksen :) lähdin vähän klikkailemaan asetuksia ja tälläinen tästä nyt sitten tuli. Tanssitunti jäi tältä illalta väliin tässä tohinassa :) aamulla tosin reippailtiin jo Odetsun kanssa pumpissa ja salilla. Luksus vapaapäivä siis takana ja ei se vielä edes ole ohi.

Luin myös vanhoja tekstejä, ja ymmärrän niiden perusteella hyvin, miksi tämä syksy on tuntunut niin arkiselta ja kiireiseltä, tylsältä... Vasta nyt viikonloppuna tehtiin ensimäinen reissu Sveitsissä tälle syksylle, muutoin ollaan hyvin pitkälti pysytty Altstetten/Käferberg/Hardau akselilla. Vime keväänä meillä oli rutkasti aikaa reissata ristiin rastiin, käydä golffaamassa jne.. tämä vuosi taitaa olla jotain muuta. Tai sanotaanko, että pyrin muuttamaan tuon oletusasetelman vielä. Tämä vuosi ei voi mennä näin.

Viikonloppu meni siis todella rentouttavasti kun Repa ja Sörsseli olivat meillä käymässä. Perjantaina päästiin nauttimaan Zürich-järvestä. Levättiin rannalla usempi tunti auringosta nauttien ja tehtiin pieniristeily. Taisi olla viimeisiä hellepäiviä, nyt ulkona on syksyntuntua, +6 astetta. Lauantaina tehtiin roadtrip unelmieni kotikaupunkiin Thuniin, sieltä Gstaadin alppikylään (jossa menetin sydämeni Hunter-kumppareille) ja sieltä Montreuxin kautta Oton unelma kotikaupunkiin Lausanneen. Lopulta Otto kyllä myötäili, kun kysyin että eikö myö kulta kuitenkin mielummin Thuniin muutettais :)

Nää kolme vapaapäivää on taas jälleen herättänyt miut henkiin 7 päivän työputken jäljiltä. Nyt taas jaksaa seuraavat kuusi päivää töissä. Ja kohta meillä alkaa täällä jo Moilasviikot, sitä odotellessa! :D

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Eka iltavuoro -Check!

Tämä rouva on aika finito tällä hetkellä. Mulla on ollut nyt kolme iltavuoroa ja tänään eka yksin. Voin kertoa että tekemistä riitti! Puhumattakaan missä helteessä täällä vielä ollaan, mittarissa tänäänkin 30 astetta, joten hiki virtasi! Sain kaikki hommat tehtyä ja ajallaan pois niin että ehdin vielä bussiin kun täysiä juoksin. Joten siinä mielessä alles i.O.

Tänään mulla oli myös keskustelu osastonhoitajan kanssa tavoitteista joita koeajalle on asetettu. Tähän asti kaikki vaikuttaa hyvältä ja oh oli sitä mieltä että tavoitteet varmasti täyttyy. Kyllä mullakin on ihan suht varma olo, ainut kysymysmerkki on edelleen kielitaito. A-Levelillä tehdään paljon töitä koneella, hoitosuunnitelmia jne.. No mutta aika näyttää mihin rahkeet riittää!

Asukkaat on ottaneet miut hyvin vastaan. Oon "Blondi Ängeli° eli vaalea enkeli heidän mielestä :) no eräs asukas kyllä sai mulle tuotettua pahaa mieltä kun en osannut hänen mielestä sanoa oikein "Tee". Lopulta hän oli sitä mieltä että puhun kiinaa :) joo, no mutta en osaa edelleenkään sitä sen paremmin sanoa, että näillä mennään..

Nyt kuulostaa siltä että Mr. Otto tulee treeneistä kotiin joten alan seurustella hänen kanssa! Kello on jo 23 joten aika myöhäisiä kohtaamisia täällä päin..

Gueti Nacht Mittenand.

perjantai 5. elokuuta 2011

@ Züri West

Grüsse aus Altstetten!


Lomat on tältä kesältä pidetty ja palattiin maanantaina takaisin Alppimaahan. Vietettiin koko kuukauden loma Suomessa, suurimmaksi osaksi Joensuussa. Ainoa varsinainen kesälomareissu tehtiin Vuokattiin. Ihastuttiin molemmat täysillä! Siellä riittää tekemistä, mutta ainakin meidän hotellissa sai nauttia myös rauhasta ja järvimaisemasta. Ensi kesänä uudestaan, mutta pidemmäksi aikaa. Mie kiersin siellä myös ensimmäisen kokonaisen golf-kierroksen!

Aloitettiin molemmat työt jo heti tiistaina ja illat on mennyt kotia laitellessa. Nyt voi olla tyytyväinen, vihdoin tavarat alkavat löytää paikkansa ja on puhdasta. Ei voida kun ihmetellä edellisiä asukkaita miten paljon ovat viitsineet jättää roskia taakseen. Ollaan heitetty koko ajan tavaraa säkkitolkulla pois ja aina sitä edelleen riitti. Voisin sanoa, että asunto on kokenut huomattavan muodonmuutoksen siitä, kun ensimäistä kertaa käytiin katsomassa!

Saatoin ehkä joillekin todeta keväällä, että muutetaan syksyllä Zürichin "gettoon". Tämäkin ensivaikutelma on kääntynyt päälaelleen kävellessä viihtyisiä Altstettenin katuja. Tää on kuin pieni kaupunki, kahvilat ja ravintolat elämää täynnä myös arki-iltoisin, paljon kauppoja, leipomoita jne. Tykkään kovasti! Uusi jumppapaikkakin on testizumbattu ja hyvältä vaikuttaa. Huomenna meen kokeilemaan joogaa, ihanaa päästä vihdoinkin joogaamaan!!! Hauskinta zumbassa oli se, että tapasin siellä joensuulaisen tytön, Anen opiskelukaverin! Pieni Zürich.

Huomenna mennään jälleen Konstanziin täydentämään varastoja, ostoslistalla on kaikkea hohdokasta kuten wc-paperia, tiskirättejä jne :) ei vaatteita! Mie koen vapauttavaksi vaatteiden ostolakon. Yleensä kun "nälkä kasvaa syödessä" myös shoppailussa; jotakin ostaessa tuntuu jo miettivän mitä muuta tähän vaatteeseen voisi ostaa kaveriksi; oravanpyörä on loppumaton. Tää idea ostolakosta lähti yksinkertaisesti siitä, että minuu ihan hävettää tää miun vaatteiden määrä. Laatikot ja kaappi oli jo täynnä vaatteita, vaikka laukut oli vielä purkamatta. Maailmassa on kuitenkin ihmisiä joilla ei ole edes niitä tarpeellisia ja lämpimiä vaatteita, ruuasta puhumattakaan. Välillä tuntuu vaan todellisuudentaju katoavan ja kaikki kauniit vaatteet tuntuvat tuikitärkeiltä..

Mutta se tästä maailmanparantamisesta tällä kertaa :)

perjantai 13. toukokuuta 2011

LOMALLA!

Hoi Zäme!

Mulla Kaitsulla alkoi tänään loma, mikä jatkuu ensi viikon. Otollakin on muutama vapaapäivä ensi viikolla. Tarkoituksena olisi antaa vielä mahdollisuus golfille, mistä oon pitänyt nyt noin kuukauden taukoa, kun pari viimeistä kertaa rangella oli aivan katastrofaaliset. Haluisin niin kovasti pelata golfia, mutta tähän asti miun lahjat pelaamiseen ei ole olleet kovin vakuuttavat. Ja miunhan pitäisi osata jo nyt, ja hyvin! Jos huomenna ei sada koko päivää niin mennään katsomaan kuin käy. Voi olla että kohta on varusteet huutonetissä myynnissä, tai sitten ei.

Suomi pelaa juuri hienosti Venäjää vastaan, kuuntelen sitä tässä samalla. Ihanaa leijonat...

Edellisessä kirjoituksessa mainitusta aivoriihestä on päästy nyt jo aika lähelle varmistusta siitä, että ollaan jäämässä tänne Sveitsiin vielä ensi vuodeksi. Laitoin tällä viikolla työhakemuksen Zürichiin, sairaalaan synnytysvuodeosastolle. Se olisi miun unelmatyö sairaanhoitajana. Toivon kovasti, että kutsuvat haastatteluun.

Ollaan oltu tässä viime kuukausien aikana enemmän tai vähemmän lomalla ja vapaapäivillä, ja käyty Italiassa ja Saksassa, jopa yhdessä ja erikseen, niin ensi viikolla pysytään ihan Sveitsin rajojen sisäpuolella. Ensi viikoloppuna mennään juhlimaan 1v hääpäivää yli 3000m korkeuteen Titlikselle, odotan jo innolla! :)

Mutta tässäpä tärkeimmät tällä hetkellä. Niin ja se Pfingsten ei liity vappuun millään lailla, se on 40pvää pääsiäisestä. Edellisellä kerralla kun oltiin Sveitsissä se vaan sattui vapun aikaan, niin siitä yhdistin sen sitten tänäkin vuonna vappuun. Oppia ikä kaikki! :)

Liebi Grüsse, K

.. ja Suomi teki juuri 1-0 maalin! Granlund teki sellaisen häkin mitä ei ole ennen nähty!

torstai 21. huhtikuuta 2011

Ohops, edellinen kirjoitus on helmikuulta.. näin se aika vaan rientää. Tää kevät on mennyt niiin nopeesti. Pääsiäinen on tällä viikolla ja ensi viikolla vappu. Täällä ei tosin vappua vietetä, ainakaan samaan tyyliin kuin Suomessa. Kyllä se Pfingsten-niminen juhla on ja pitääkin tänään kysyä mitä varten sitä vietetään, kun on päässyt unohtumaan.

Meillä pääsiäisloma typistyi pe-la, kun miun pitää sunnuntaina mennä taas töihin. Se on tää vuorotyöläisen etuoikeus se. No mut nautitaan noista aurinkoisista ja lämpimistä päivistä sitäkin enemmän. Lähdetään huomenna käymään Zürichissä ja käydään katsomassa josko joku Strandbad ois jo auki. Tänne on siis luvattu +25 astetta. Kevät on täällä kauneimmillaan, kukat kukkii ja on niin vihreää ja vehreää. Mummot töissä huokailevat kun on niin kuivaa ja toivovat hartaasti sadetta.

Vietin unohtumattoman pidennetyn viikonlopun Helsingissä viime viikolla. Kokoonnuttiin kavereiden kanssa hyvän ruuan, kuplivan juoman, tanssin, shoppailun ja Bikramjoogan merkeissä. Oli ihana huomata taas miten mahtavia ystäviä mulla on, niin ja serkkuja! Helsingissä oli myös jo aurinkoista, sunnuntai oli kevään lämpimin päivä!

Eilen aloitin pakkailut, vaikka en tiedä minne ollaan menossa. Otto oli kotiin tullessaan ihmetellyt, että onko se vaimo lähdössä johonkin :) miusta on vaan mukavaa valmistautua tulevaan muuttoon pikku hiljaa. Ollaan molemmat aikalailla tietämättömiä mitä ensi vuonna halutaan tehdä, viikonloppuna pidetään aivoriihiä ja yritetään saada selvyyttä asiaan.

Rentouttavaa pääsiäistä!
-K

lauantai 26. helmikuuta 2011

Pastaa ja vähemmän pastaa

Täällä on lauantai aamu alkanut varsin mukavasti siivoamalla kotia tulevia vieraita varten. Nyt kiiltää paikat ja oon tyytyväinen siihen. Odetsu teki oman osuutensa menemällä "Paratiisiin", mikä on paikallinen kierrätyskeskus, minne viedään muovi- ja lasipullot, kartongit ym. Sen paikan nimi on oikeesti "Recycling Paradies".

Variksien pariskunta on tulossa huomenna meille viikoksi. Tarkoitus on lähteä torstaina Italiaan golffaamaan ja ehkä hieman shoppailemaan ;) Mullakin on kivasti vapaapäiviä ensiviikolla. Oon niiiin helpottunut, että helmikuu on töiden osalta ohi, niin työntäyteinen se oli. Maaliskuu näyttää huomattavan paljon inhimilliseltä, ihanaa!

Odotellaan iltaa mielenkiinnolla, kun Lokilla on Playout-ottelusarjan toinen peli kotihallissa. Josko voitto tulisi tänään kotona yli vuoden tauon jälkeen? Myö ollaan varmoja siitä. Siitä päästäänkin tuohon otsikkoon. Miut on nimittäin valjastettu tänään joukkueen muonittajaksi! Reilulle 20 hlölle pastaa. Resepti on kyllä erittäin yksinkertainen, lähinnä toteutus pienillä kattiloilla ja lähes olemattomilla tarjoiluastioilla arveluttaa :) huvittavaa! Pyydän Anetten apulaiseksi niin eiköhän myö pojat ruokituksi saada!

Eilen töissä eräs fysioterapeutti kysyi multa yllättäen, että söinkö pastaa edellisenä iltana. Mie hölmistyneenä totesin että en. Hän arveli että miun silmien alla on sellaiset renkaat, mitkä johtuu liiasta pastan ja leivän (gluteiinin) syönnistä. Eka mie vähän loukkaunnuin tollaisesta kommentista,(etenkin kun silmänaluset on miun herkkäkohta) mutta sitten juttelin asiasta hänen kanssa lisää. Totesin,että syön todella paljon pastaa ja leipää. Syödään lähes päivittäin pastaa sen erimuodoissa ja iltapalaksi voileipiä. Tämä henkilö kysyi myös, että onko mulla aamuisin päässä pöhnäinen olo tai alaselkäkipuja. No selkäkipuja mulla on, mutta oon aina ajatellut että ne johtuu miun notkoselästä. Mene ja tiedä. Mutta ajattelin tehdä muutoksia ruokavalioon. Enemmän riisiä ja riisinuudeleita sekä kasviksia, katotaan muuttuuko olo ja ulkonäkö ;)

Ikävä teitä Raksut <3

perjantai 18. helmikuuta 2011

Meluisa Reinach Ag

Oon Mittagspausella kotona ja syönnin jälkeen mulla on tapana ottaa päiväunet ennen kun palaan töihin. Useasti jokin melu sotkee miun suunnitelmat, niin tänäänkin. Alakerrassa popitetaan täysillä jotain saksalaista poppia. Taitaa perheen äiti osata sanat, kun välillä kuuluu laulua mukana. Välillä häiritsee lasten huuto alakerrasta, välillä vieressä olevien(huom. 3 meiän talon ympärillä) koulujen välitunnit ja kello. Toissailtana kun yritin mennä nukkumaan ajoissa, oli koululla jonkun soittokunnan treenit vielä yhdeksältä illalla, soittivat Zombieta. Ja pisteenä iin päälle voin kertoa, että asutaan junaradan vieressä, mistä menee juna 14 min välein.
Uskomatonta, mutta totta, mutta täällä pikkukylässä on enemmän häiritseviä ääniä, kun meidän asuessa Helsingin Mannerheimintiellä.
Koska tuon faktan ymmärtäminen oli niin herättävä, halusin jakaa sen teidän kanssa.

Nyt keitän kahvit, jotta pysyn iltapäivän hereillä töissä.

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Uusi vuosi, uudet kujeet?

No niin, vihdoin taas bloggailua nopsaan ennen jumpalle lähtöä. Saatiin meidän kone Suomesta takasin vasta viime viikonloppuna ja rehellisesti sanottuna en löytänyt tänne sivulleni toiselta koneelta :D Sen verran amatööri kun olen vielä näissä hommissa :)Kiva ettö Bro oli jo kaivannut uutta juttua, näinköhän muut ovat jo luovuttaneet kun uutta kirjoitusta ei ole kuulunut.

Tänään meitä onkin ennätysmäärä lähdössä yhdessä tuumin jumpalle. Nimittäin Kirsi lähtee eka kertaa miun ja Anetten mukaan. Kivaa saada uutta treeniseuraa. Ottokin sai joulupukilta salikortin ja oon kovasti yrittänyt houkutella jumppiin mutta menestyksettä. Vaikka pumppi on todellakin hyvää urheilua myös miehille, ja bodybalance myös! ;)

Sitten hyviä uutisia jos joku ei ole vielä kuullut: Pääsin saksankokeen läpi! Ja parhaalla arvosanalla! Voitte uskoa mikä helpotus oli kun sain kirjeen viime perjantaina. Tänään pääsin jo tekemään enemmän sh-tehtäviä, eli jaoin lääkkeitä ja pistin insuliinia. Pieniä asioita, mutta kun täällä ei aikaisemmin niitä ole saanut tehdä niin olipa hienoa :) Onneksi sain tänään aloittaa uusien työtehtävien teon, alkoi olla jo työmotivaatio pakkasen puolella, vaikka aikasemmin olen kertonut miten tuolla viihdyn. Siis viihdyn kyllä edelleen, mutta kyllä sitä mielummin työskentelisin vaikka synnärillä. Noh, sinne on vielä täällä ollessa matkaa.

Ensi vuoden kuviot on vielä täysin auki, katsotaan Oton kanssa mitä vaihtoehtoja on. Laitoin kyllä hakemuksen myös Joensuuhun kun siellä on terkkarinpaikkoja auki, mutta heti hakemuksen lähetettyä mieleen hiipi ajatus että "ei kai sitä vielä Joensuuhun palata, apua..." :)

No mut nyt mie meen, palataan!