lauantai 27. lokakuuta 2012

Viikonloppuja!

Meillä oli tänään neuvolapäivä Elian kanssa. Hitsi että poika kasvaa nopsaan, nyt on tuplannut reilusti syntymäpainonsa :) arvioitiin et oiskohan 6kg mennyt rikki niin poika painoi yli 6,3! Tänään tuli myös ensimmäinen pistettävä rokotus, nyt odotellaan sen vaikutuksia.. Toivottavasti ei anna kummeille vääränlaista kuvaa, kun M&S kummit tulevat tännän yökylään ;)

Nytpä kummit tulivatkin, mukanaan Veikko-koira! Palataan paremmalla ajalla



Tässä kuvassa Elia vilkuttelee noin kahden viikon ikäisenä <3

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Suomi vs. Sveitsi

Löysä sunnuntai aamupäivä Elian kanssa. Otto on pelireissulla, lähtivät jo klo 7 aamulla Turkua kohti. Pelimatkojen pituudet on kasvaneet räjähdysmäisesti, tänään matkustusaika pojilla vaatimattomat 8 tuntia! Sveitsissä pisimmät matkat oli kolmisen tuntia.. 0-1 Sveitsille.

Juho ja Suvi kummit kävivät vielä moikkaamassa ennen kotiinlähtöä. Tällä viikolla meillä onkin ollut paljon lomalaisia kylässä. Alkuviikon pikkuenot ja ukki, sitten äijä oli pari päivää ja kummit kävivät. Mie sain perjantaina katsoa peliäkin ihan rauhassa kun Elialla oli hyvät hoitajat pelissä mukana. Tilanne 1-1, Suomi kaventaa.

Mietittiin Oton kanssa eilen, että onko tämä ollut harvinaisen aurinkoinen syksy, kun silloin tällöin aurinko on paistanut täällä susirajalla. Eilen mm oli aivan mahtava keli, aurinko paistoi ja lämpötila noin 5 astetta. Tänään aurinko ei paista, mutta ei ole ihan harmaakaan päivä. Lähdetään Elian kanssa seuraavien unien aikaan kävelylle. Vaikka aurinko täällä vähintään kerran viikossa näyttäytyy, on sitä aurinkoa ja lämpöä Sveitsistä ikävä. Kun peiliin katsoo niin kasvoista on kyllä hävinnyt jo kaikki väri, ja ollaan vasta lokakuussa! Millainenhan haamu sitä on sitten ihan pimeinä kuukausina... hmm, oisko tilanne mennyt Sveitsille 1-2, auts!

Näiden tämän päivän faktanakkien perusteella Suisse vetäisi pidemmän korren.. Onneksi iltapäivällä on tiedossa vielä perhepäivälinen ja illalla Aino-serkun järjestämät Tupper-kutsut, niin Suomi nousee vielä kirkkaaseen voittoon 4-2 tuloksella! Pitänee laittaa siis tukevampi kerros aurinkopuuteria ja hymyillä; myö ollaan jenssissä jes!





perjantai 12. lokakuuta 2012

Joensuu rock City

mie arvelin rueta kirjottelee taas pikku hiljaa Blogia. Kuten blogin selitteessä kerron, on maisemat vaihtuneet Zürichistä Joensuuhun takaisin. Neljän vuoden jälkeen olla takaisin täällä. Veikkaan, että kirjottelun aiheena seikkailee kotiäidin/osa-aika opiskelijan arki sen mielenkiintoisine käänteineen ja tarjousvinkkeineen ;)

Nyt pitää mennä nukkuu kun perheemme uusi pomo Elia nukahti jo verrattaen ajoissa ennen klo 23. Joten täytyy itsekin ottaa kaikki unet irti mitä mahdollista. Lisäksi pitäähän sitä olla virkeänä Hyperlauantaina! :D

Gute Nacht.
Kapsu Kapanen

perjantai 15. kesäkuuta 2012

Alle 2 viikkoa!

Todentotta, alle kahden viikon päästä ollaan taas kotoisassa Suomessa. Ja tällä kertaa ei vain lomalla vaan jäädäkseen. Tällä hetkellä ei ole edes haikea olo lähteä, mutta veikkaan että se tulee sitten myöhemmin. Nyt keskityn vain siihen (tai ainakin yritän), että pääsen lentokoneeseen ja perille kotiin. Toki paljon eri asioita pyörii mielessä eikä vähiten remontti, muutto, synnytys...

Mitä lähemmäksi laskettuaika tulee, sitä enemmän toiveet vauvan hyvinvoinnista vahvistuu. Enää ei kertyneet kilot tai möhömaha harmita ja mietitytä yhtään. Ainut toive on, että vauva syntyisi terveenä maailmaan.

Täällä on ollut tähän asti sateinen ja viileä kesäkuu mikä on sopinut mulle mitä parhaiten. Tänään alkoikin sitten ainakin 5 päivän helleputki. Ihanaa kyllä että aurinko paistaa vaikka sen tuoma kuumuus tuokin omat haastavuutensa olotilaan.

Töissä oon jaksanut vielä hyvin, vaikkakin eilisestä lähtien teen vaan 50% miun työajasta. Lääkäri suositteli että vähennän töitä. Ite olin asennoitunut että tekisin nämä viimeiset vuorot normaalisti, mutta ehkä näin on parempi. Tänään tosin olin koko päivän osastokokouksen takia. Vein työkavereille kakkua ja jätskiä mansikoilla. Oltiin keskiviikkona työporukan kanssa syömässä ja sain aivan ihanan lahjan. Vauvalle sellaisia asioita joista olin haaveillut (täysin miun makuun) ja sokerina pohjalla sain vielä 150chf arvoisen lahjakortin suosikki tavarataloon. Meen huomenna katselemaan mitä ihanaa sieltä hankkisin, oisko se "hoitolaukku", hajuvesi tms.. ;)

Ihanaa olla kohta siellä teiän luona! Bis bald! <3

maanantai 21. toukokuuta 2012

Tapahtui eilen salilla

Mulle kävi eilen tosi ärsyttävä asia kun olin salilla. Tein rauhassa saliohjelmaa, mikä on tehty mulle tuolla salilla raskaana ollessa. Oon tehnyt sitä nyt säännöllisesti ja se on tuntunut hyvältä. Noh, eilen huomasin kun olin aloittamassa jalkaliikkeitä, että yksi saliohjaaja tuijottaa minuu äkäsesti. Mie katoin sitä kysyvästi ja se tuli miun juttusille. Tai no se tuli mulle paasaamaan. Se aloitti että mitä sie teet, siehän oot raskaana, tuo siun treenaus vahingoittaa siun lasta jne.. Kaikki ne laitteet joilla oon tehnyt on hänen mielestään ehdottomasti kiellettyjä koska vauva kärsii niistä. Noh mie olin ihan pöyristyneenä siinä ja pyysin häntä näyttämään liikkeitä jotka hänen mielestään olisivat mulle sallittuja. Hänen ohjeiden mukaan voisin tehdä vain askelluksia steppilaudalle ilman painoja ja kevyitä askelkyykkyjä. Ne liikkeet tuntui vatsanpohjassa kipuna. Just det.

Eilen illalla pohdin sitten kuumeisesti että mitä tässä pitäisi oikein uskoa. Miun lääkäri ei oo sanonut mulle mitään rajoituksia liikunnan suhteen. Tiedän kyllä että en lähtisi ratsastamaan, juoksemaan tai painimaan, mutta muuten miun tietojen mukaan saa tehdä sitä mitä hyvältä tuntuu ja mihin on tottunut, pelkästään rauhallisemmin. Tuntui tosi loukkaavalta että joku tulee tuolla tavalla neuvomaan koska uskon että se, että oon liikkunut koko ajan säännöllisesti on sen takana ettei mulla oo selkäkipuja ja muutenkin voin olosuhteisiin nähden hyvin. En tiedä oonko ihan hakoteillä..

Jokatapauksessa kävin tänään miun lääkärin vastaanotolla kysymässä asiasta ja se assari lupasi varmistaa asiaa lääkäriltä ja saan vastauksen huomenna iltapäivällä. Tänään pysyttelen kiltisti loitolla urheilusta enkä lähde rehkimään. Kävelyä suositellaan joka paikassa mutta se ei minuu hotsita yhtään koska se jos mikä tuntuu inhottavalta vatsassa. Uinnin meinasin aloittaa, kun Ottokin käy nyt useamman kerran viikossa, mutta sitä varten pitää lähtee ostamaan uikkari.. Siitä puheenollen taidan lähteä katselemaan josko sellainen jostain löytyisi ;)


keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Hyvä ystäväni Noora sanoi mulle joskus varmaan ylä-asteella että sitten kun hän on raskaana niin hän laulaa vaan laulua: "Mun täytyy kävellä näin, mun täytyy kävellä näin, kun jotain kasvaa sisälläin..." taitaa olla Aki Sirkesalon kappale. Joo, no mut juuri kävelyltä tulleena voin sanoa, että kyseinen kappale kuvaa aikalailla oloani ;) vauhti vain hidastuu kun vatsan alaosaa painaa jokin tai joku. Tein sunnuntaina kääretorttua ja Otto tykkäsi siitä niin paljon että vaatimalla vaati tänään uuden. Että sellasia kun pistelee poskeen niin kävelyt, jos hitaampitempoisetkin, tulee tarpeeseen. noh, se saa olla vaikka Ainonpäivä "kakku" huomiselle. ;) Huomenna pitäisi olla 26 astetta ja aurinkoista. Mie meen kyläilemään Kirsin luokse Reinachin lähelle, Suhriin. Päästään porukalla paistattelemaan päivää. Miun säätietojen mukaan myös Suomessa ja jopa Joensuussa on keväisen lämmintä ja aurinkoista, nautiskellaan! <3 K

torstai 3. toukokuuta 2012

Kuulumisia

No vihdoin täältä tulee tekstiä. Oon saanut Natolta ja Brolta palautetta, että viime kirjoituksesta on jo luvattoman kauan. Joskus tää blogi tuntuu vaan niin turhalta, kyllähän kaikki lukijat tietävät kuitenkin mitä meille kuuluu, vai? Saa nähdä miten blogin käy kun muutetaan takaisin Joensuuhun. Voi olla että kirjoittaminen jää entisestään tai sitten juttua alkaa pulppuamaan uudella teholla. Monet sanovat että paluumuutto voi olla henkisesti kovempi rasitus kun poismuutto. Saas nähdä miten se meidän kohdalla on. Tällä hetkellä tunteet ovat kaksijakoiset. Toisaalta ootan kovasti jo muuttoa, toisaalta mietin että oishan tänne vielä voinut vielä jäädäkin. Nyt kuitenkin summa summarum päätls tuntuu tähän elämäntilanteeseen sopivalta. En usko että suljemme Sveitsin oven kuitenkaan kokonaan vaan jätetään se vielä vähän raolleen ;) työpaikka minuu odottaa täällä vuoden, joten siihen asti on ainakin aikaa asiaa puntaroida. Uskon ja toivon kuitenkin että Joensuu pitää meitä luonaan pidempään kun vuoden. Oma koti ja te perhe sekä ystävät lähellä tekevät paluusta helpon. Kotiinpaluuseen liittyy myös paljon järjesteltäviä asioita. Ollaan pitkin kevättä lähetetty tuttujen mukana laukkuja sinne, jotta muutto itsessään olisi tavaroiden osalta mahdollisimman kevyt. Tulevan remontin suunnittelu alkaa olla jo suhteellisen hyvällä mallilla. Pintamateriaalien valinta jää kyllä aika viime tippaan, pitää toivoa että Joensuun valikoimista löytyy jotain meille sopivaa. Oli ihanaa miten moni ilmoittautui pääsiäisen aikaan oma-aloitteisesti remonttiin mukaan, hienoa että on apua tarjolla. Eilen viimeksi Riikka ilmoittautui myös siivous apujoukkoihin remontin jälkeen :) Oon juuri lähdössä lyllertämään Zumbaan joten kirjoitus on pikainen ja saattaa olla virheitä siellä täällä. Meen kokeilee Zumbaan miten vielä jaksan. Viime viikolla meni vielä hyvin, vaikkakin liikkeet alkavat olla rajallisia ;) Oltiin Oton kanssa kevätlomalla Italiassa pidennetty viikonloppu. oltiin menossa alunperin Gardalle mutta sitten kartasta löytyi mielenkiintoinen paikka meitä lähempää, nimittäin Iseo-järvi. Se osoittautui tosi tunnelmalliseksi paikaksi. Päästiin nauttimaan altaalla, kävelemään tyhjiä kapeita katuja, shoppailemaan, tutustumaan viinitilaan sekä Otto pelaamaan golfia, minä toimin kirjurina. Tässä pari kuvaa matkalta. Kirjotellaan taas!
Osa kuvista on otettu Instagram-ohjelmalla minkä Otto latasi miun i-puhelimeen. Kieltämättä sillä saa kyllä erilaisia kuvia!

tiistai 14. helmikuuta 2012

Hyvää ystävänpäivää!

Täällä teidän ystävänne Kapanen makaa kolmatta päivää sängynpohjalla. Paranemisen merkkejä on onneksi jo ilmassa, ennen kokematon päänsärky on helpottanut mutta muuten olo on edelleen kun junan alle jääneellä. Toivotaan että antibiootit tekevät tehtävänsä. Pian.

Otto on tänään töissä kukkakaupassa, missä hän välillä käy jos koulut on lomilla. Tänään, ystävänpäivänä, kauppa tekee koko vuoden suurimman tilinsä. Yleensä lähetyksiä on n. 4 päivässä ja tänään niitä on ollut jo yli 100! Ottokin on ollut töissä jo kohta kymmenen tuntia. Tekee Ottokin kukkakauppauransa tilin tänään ;) Katsotaan jäikö sitten enää mitään kotiintuomista, toivotaan.

Mikähän siinä on kun kipeenä ollessa maistuisi vain tietyt ruuat ja usein sellaiset mitä on tähän hätään mahdotonta saada. Miun tekisi nyt niin kovasti mieli Vispipuuroa, punajuurisalaattia, sisäfilettä sekä yksi vaihtoehto on myös Pizza Expressin juustoleipäkebu!


Mutta palataan taas kun oon terveenä. Nauttikaa ystävänpäivästä rakkaat!

perjantai 3. helmikuuta 2012

paniikki! 10 minuuttia vielä

Katoin tänään netistä missikisat ja siitä innostuneena päätin värjätä hiukseni takaisin vaalemmiksi. Pohdin tätä asiaa ensin Oton kuullen ja hän vahvisti että kyllä vaaleat hiukset sopii sulle tosi hyvin ja sitten vielä neuvottelin asiasta Hennan kanssa puhelimessa. Päädyin sitten Coopiin ostamaan vanhan tutun hiusvärin teinivuosilta. Jos jotain haluan niin senhän pitää tapahtua sitten samantien.

Nyt jännittää niin pirusti että pitääkö sitä huomenna lähteä ensitöikseen kampaajaa etsimään vai mitenkä...


Pitäkää peukkuja!

ps. vielä 7min...

Loman jälkeisiä tunnelmia..

Palattiin tiistai-iltana lomalta Sveitsin talveen. Lähettiin Teneriffan +25 lämmöstä ja Baselissa odotti -1 ja lumisade.. Ekaa kertaa koko talvena on lunta maassa. Voin kertoa että olisi ollut kiva jäädä lomalle pidemmäksikin aikaa.

Meillä oli vähän huonoa tuuria matkassa kun heti ekana iltana sairastui Otto kuumeeseen ja sitten sunnuntaina mie. Onneks meitä oli 4 matkassa niin aina jos toinen meistä oli vuoteenoma, oli toiselle aina seuraa muista matkalaisista. Ja ehdittiin vähän aikaa olla terveenä yhtä aikaa :) mutta joka tapauksessa oli tosi rentouttavaa. Pääs pois arjesta, ei tarvinnut miettii siivoamista, ruuanlaittoa, pyykinpesua eikä työasioita. Kotona vapaalla ollessa nuo kaikki asiat pysyy valitettavasti mielessä.. Hotelli oli tosi hieno ja ruokaa oli aina tarjolla. Mie kyllä tykkäsin tuosta all inclusive- systeemistä niin ei tarvinnut miettiä että otanko jäätelön tai limun, sai ottaa molemmat ja miten usein vain! :D

Käytiin Valtsun kanssa Playa de las Americasissa shoppailemassa jo ekana iltana kun pojat oli golffaamassa. Sekoiltiin ensin busseissa ja etsittiin kauppakeskusta josta olin kuullut kävellen varmaan pari tuntia. Ja lopulta etsintä palkittiin kun näin jo kaukaa kyltin ZARA! Oltiin osuttu kultasuoneen ;) Valtsu ihmettili vaa et miten ihmeessa sie pystyit bongaamaan sen kyltin niin kaukaa, nooh helposti :) Sitähän sää kysyit. Naurettiin että Valdo oli melkoinen varamies matkalla, kun Otto oli kipeenä ja golffaamassa.

Mulla on edelleen kova nuha tuliaisena mut muuten olo alkaa olla jo ihan hyvä. Lähden käymään nyt jumpalla mut teen vaan tosi pienillä painoilla, pakko saada vaan jotain liikkuvuutta tähän kroppaan kun oon joka puolelta ihan jumissa. Mulle käy aina niin jos on liian pitkä aika treenien välissä.

Mutta lupaan laittaa pari kuvaa matkalta kunhan saan ne ladattua tähän koneelle!

Hauskaa viikonloppua!!! Pysykää lämpiminä!

torstai 19. tammikuuta 2012

Uusi rakkaani: Tvkaista.fi

En ymmärrä miks ei olla aikaisemmin otettu tv-kaistaa. Thunissa asuessa meillä oli se, mut tällä kertaa ollaan oltu Anywheretv:n varassa, kunnes se lopulta sanoi sopimuksensa täysin irti. No mutta hyvä niin, sillä tvkaista toimii kuin unelma!

Huvittavaa, että oon täällä, mutta illan ohjelma ja menu on seuraava: Suomen idols, HK:n sinistä Auran sinapilla sekä kaiken kukkuraksi sipsejä suomalaisella dippikastikkeella. Nam! Kiitos edellisviikonlopun Apen vierailun, ollaan saatu taas nautiskella suomalaisia herkkuja. :)

Herkullista illan jatkoa sinnekin :P


Ps. kävin myös jumpalla, ettei mässäilystä tuu liian huono omis ;)
Pps. Löydettiin vihdoin hotelli Teneriffalta, 5 tähden hotelli! En oo ikinä ollut moisessa, tähän asti aina oltu jossain halvassa rupuhotellissa.. en malta odottaa :)

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Uusi vuosi 2012

Hyvää vuoden alkua! Täällä blogin puolella on vietetty taas hiljaiseloa luvattoman kauan, että varmaan viimeisetkin lukijat ovat jo luovuttaneet. Mutta yritän tässä taas alkaa kirjoittelemaan ahkerammin. Lupaus se ei ole koska en uudelle vuodelle tehnyt mitään lupauksia. Yritän ilman lupauksia elellä kaikin puolin mallikkaasti ja etenkin niin kuin hyvältä tuntuu. Meillä on vaan tää yks elämä niin parempi nauttia siitä!

Jouluviikko vietettiin Suomessa. Mie kolmessa paikassa, eka Jyväskylässä, sitten Lappeenrannassa ja lopulta Joensuussa pari päivää. Vaikka aika olikin suhteellisen lyhyt, oon onnellinen että ylipäätään ehdin joka puolelle. Ja saatinhan se valkoinen joulu sitten aattoyönä.

Uusi vuosi vaihtui meidän perheessä harvinaisen rauhallisesti, koska mie olin töissä aamuvuoroissa. Käytiin aattoiltana keskustassa. Tuuli kovasti ja satoi vettä. Syötiin sateenvarjon alla Raclettea ja mentiin sen jälkeen leffaan katsomaan New Years Eve. En tiedä johtuiko siitä että todellakin oli uudenvuoden aatto, että minuun leffa upposi täysin. Sain nauraa ja itkeä. Otto tuumasi välitauolla, että ei tätä selvinpäin kestä ja kävi viiniä toiselle puoliskolle ;) Täällä on siis kesken leffan 10 minuutin tauko ja teatterin aulassa on myös viinibaari. Pitäsköhän moista ehdottaa myös Joensuun Tapioon..?

Sain Otolta joululahjaksi "matkalahjakortin" ja varattiinkin eilen lennot Teneriffalle. Vaikka Kanarian saaret tunnetaankin nykyään eläkeläisten paratiisina niin oon kyllä innoissani lähdössä matkaan! Nyt siellä on ollut n. 20 astetta lämmintä ja aurinkoa. Toivottavsti parin viikon päästä olisi myös..

Mutta muksaa sunnuntainjatkoa ystävät, puss och kram!
K