maanantai 15. syyskuuta 2014

Leipurihiiva (lue Kakkuhimo)

Elina teki todella mehevää ja maukasta porkkanakakkua kun oltiin siellä, ja nyt minuunkin iski leipomisvimma. Tekisi mieli tehdä porkkanakakkua, amerikkalaista juustokakkua, suklaakakkua, tiramisua... Eilen ostin jopa kakkukuvun, en oo ikinä omistanut sellaista, mutta vihdoinkin myös multa löytyy nyt se! Maksoi Italiassa vain 3,50e, en tiedä paljon ne yleensä maksavat mutta tuo oli kyllä todella halpa! Kaupassa hypistelin myös muita leivontatarvikkeita, mutta jätin ne vielä hyllyyn..

Niin eihän tässä innostuksessa sinänsä ole mitään vikaa, mutta ketä varten leivon? Otto ei syö kun tiramisua ja Elia.. no Elia söisi kyllä mitä kakkua vaan (keneenköhän tullut..??), mutta suurin osa jäisi miun syötäväksi.. Voin tietysti kutsua alakerran Marjatan ja hänen ystävänsä Mauran kahville, mutta muita vieraita ei ole ketä kutsua.. Marjatta ja Maura ovat 68-vuotiaita viriilejä naisia. Marjatta on suomalainen, lähtenyt Suomesta jo 60-luvulla maailmalle. Kutsutaan häntä "Taivaanlahjaksi", sillä niin ihanaa se on ollut, että tässä samassa talossa asuu joku suomalainen. Tuki ja turva.

Mutta keksin vielä yhden hyvän syyn leipoa; anoppi tulee tänne parin viikon päästä viettämään synttäriä niin pitäähän miun testailla eri vaihtoehtoja, että sitten synttärikakku onnistuu ;) ja kakuista vielä sen verran, että täällä on ravintoloissa ja kahviloissa aivan ihania kotitekoisia kakkuja. Tulkaa kaikki käymään täällä niin pääsen syömään niitä jonkun kanssa! hopihopi!



1 kommentti:

  1. Täältä ollaan tulossa marraskuun lopulla, voit harjoitella tässä välillä että sit saadaan oikein mehukasta ja herkullista tiramisua.

    t.madre

    VastaaPoista