sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Rapperswil

Vietettiin eilen Odetsun kanssa pitkästä aikaa yhteistä vapaapäivää, vapaapäivää niin töistä, kotitöistä sekä reikäpallosta. Alunperin oltiin suunniteltu, että lähdettäisi jonnekin Wellness-paikkaan, mutta koska hinnat tuntuivat todella kalliilta ja Otolla on yskää sekä muutenkin vähän pipi, niin päätettiin sitten jäädä kotiin.
Miun työkaverit kehuivat kerran Rapperswilliä kauniiksi ja näkemisen arvoiseksi kaupungiksi joten suuntasimme sinne. Mentiin junalla, sillä lauantaina on suuri ruuhkan vaara motareilla. Junamatka kesti noin 40min.





Istuttiin ja nautiskeltiin auringosta sekä kauniista näköalasta kiireettömässä ilmapiirissä Linnan yläpihalla. Sieltä käveltiin kapeaa mukulakatua pitkin keskustaan päin. Nälkä alkoi kurnia jo mahassa ja johtuikohan siitä, että Starbucksin mainosta Munakkaalla täytetystä Ciapatasta ei tarvinnut kahta kertaa katsoa kun oltiin jo Starbucksissa. :P

Jatkettiin matkaa Zürichiin, suuntana Jelmoli. Suurin tavaratalo, paikallinen Stockman. Kävin kuolaamassa Hunter saappaita sekä Thomas Sabon koruja. Kattoterassin baarissa nautitun kuoharin voimalla tein jo ostopäätöksen, että ostan Hunterit! No mutta kuinkas ollakaan, ei ollut miun kokoa jäljellä. Se, mihin tämä takaisku johti.. kuulette lisää ensi viikolla :)

perjantai 21. lokakuuta 2011

Suomibileet Vol. 1


Eilinen suomiryhmä Zürichin yössä Klub-Hiltissä. Ovella sisäänpääsyä odotellessa tunnelma nousi jo kattoon, kun sisältä kuului suomimusaa ja ulkona suomalaista puheensorinaa. Tiskiltä saatiin Karhu-oluet käteen (kuului sisäänpääsyhintaan, muutoin aika suolanen hinta 8chf). Musiikkina oli jokaisen suomalaisen sydäntälämmittäviä kuten den glider in, poika saunoo, aikuinen nainen jne.. :D jotkut kappaleet tempasivat meidätkin mukaan tanssilattialle ja se on harvinaista ja ei koskaan kaunista katsottavaa. :D

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Onni on..

...loppuunpalanut lamppu wc:ssä. Moilaset on yllättäen olleet jo vähintään parin viikon ajan ostamassa lamppuja vessaan ja eteiseen, lavuaarin yläpuolelle. No eipä olla muistettu. Tämä unohdus on kuitenkin osoittautunut oikein rentouttavaksi. Tulin nimittäin juuri rentouttavasta suihkusta, rentouttavaksi suihkun teki kynttilänvalo. Miten paljon valaistus tekeekään tunnelmaa.

Luin joskus vuosia sitten artikkelin jossa puhuttiin kynttilänvalosta. Nyt kun aamut alkavat olla myös syksynpimeitä, ja herääminen voi olla vaikeaa vinkki parempaan jaksamiseen oli tälläinen: Herätä itsesi uuteen aamuun herkällä kynttilän valolla. Normaalin valon sijaan juo aamukahvisi armollisessa kynttilänvalossa.

Oon toteuttanut tuota jo useita syksyjä ja kokenut sen toimivana. Aamuinen tunnelma on jollain tavalla rennompi ja voi virkeämmällä mielellä lähteä töihin tai kouluun.

Nyt otan miun ja Schwegerini tekemää omppupiirakkaa ja sitten käyn unille.

Kauniita unia ja voimia uuteen viikkoon, toivottaa Kapsu.



Kuva on Montreauxista, missä käytiin ihailemassa Sveitsin moninaisuutta Rebekan ja Sörsselin kanssa muutama viikko sitten :)

torstai 6. lokakuuta 2011

Mikä miusta tulee isona?

Ajoittain painiskelen tuon ajatuksen kanssa. Nyt on jälleen sellainen vaihe meneillään. Eilen oli todella raskas työpäivä, mikä aiheutti tämän pohdinnan. Tuli sellainen olo, että ei. Hoitotyö ei ole minuu varten. Pystyin lohduttelemaan itseäni tiedolla, että palatessa Joensuuhun miulla on opiskelupaikka odottamassa. Mutta mitä haluan lukea?

Tässä vaiheessa elämää miettii monenlaisia asioita. Perheenperustamisen ajatukset hiipii mieleen. Millaista elämä olisi isommalla perheellä? Miten arjesta saisi mahdollisimman vaivatonta, kiireetöntä, stressitöntä. Jokainen lapsiperhe missä käydään töissä ja harrastetaan, voi varmaan allekirjoittaa totuuden että välillä kiirettä riittää. Ja kiire ei ole ikinä hyväksi. Arjen yhteiset hetket perheen kanssa on sitä luksusta, elämän eliksiiriä ;) Nykyajan suorittamisenkulttuurissa tuo voi helposti unohtua.

Niin, mutta miun tulevaisuuden ammattiin vielä palatakseni. Aamulla siivotessa, mietin erilaisia vaihtoehtoja, mitkä voisi olla minua varten. Tulin seuraavanlaisiin tuloksiin: kääntäjä, alkuopetus, tilinarkastaja/palkanlaskija. Osa noista ammateista on myös sellaisia joita voi tehdä kotoa käsin, mikä on hyvä asia.

Kiitos "kuuntelevasta korvasta", nyt voi taas keskittyä kevyempiin asioihin ja valmistautua iltapäivän Ikean reissuun. ;)

Ja huomenna alkaa odotetut Moilasviikot kun nuoripari Moilanen saapuu Züri westiin!


Terkuin pohtiva-Kaitsu