sunnuntai 29. elokuuta 2010

Tervetuloa Arki

Takaisin ollaan Reinachissa, monen mutkan, tunnelin ja uuden kokemuksen jälkeen. Tai itse asiassa ollaan tällä hetkellä Lenzburgissa, McArthurs-pubissa. Ode halusi tulla katsomaan jalista niin mie keksin itelleni kerrankin tekemistä mukaan :) voi meidän käy niin sääliksi tän paikan pitäjiä kun viimeksikin oltiin ainoat asiakkaat :/ tän baarin pitäjät on veljekset Skotlannista. Odetsu menetti sydämensä heti astuttuaan ensi kertaa sisään. Tää paikka on yksi isoista plussista myös mietittäessä mihin kaupunkiin täällä asetutaan, siis O:n mielestä.

Matka Italiaan meni oikein ihanasti. Matkakohde Cinque Terren alue osoittautui hyväksi ja selvisin matkanjohtajan pestistä lähes ongelmitta! Cinque Terre on viiden kylän "jono" Ligurian meren rannalla Italiassa. Onni onnettomuudessa en saanut hotellia juuri noista viidestä kylästä, sillä niissä oli tosi paljon turisteja. Meiän yöpaikka sijaitsi 20km Riomaggioresta, Vezzano Ligure- nimisessä todella pienessä kylässä. Siellä oli meidän havaintojen mukaan vaan meiän hotelli, yksi kahvila, yksi huippu pizzeria ja yksi huono ravintola. Matka hotelliin oli tosin aluksi aika haastava, kun meiän Masa-navi johdatti meidät jotain kinttupolkua pitkin. Lopulta selvisi, että sinne pääsee ihan tavallistakin tietä pitkin, tai niin tavallista kun vuoristotie voi olla. Meiän arviolta hotelli oli noin 1 km merenpinnasta.

Vezzano Liguresta tehtiin päivän retki Cinque terreen. Matkanjohtaja oli lukenut, että Riomaggioresta lähtee rakkaudenpolku Manarolaan. Vaikka kaikki meistä ei olekaan innokkaita vaeltajia, 20min rakkaudenpolku kuullosti niin romanttiselta että otin riskin suunnitellessa sen lomaohjelmaan ;) nooh, se ei ollutkaan ihan sellainen polku kuin olin mielessäni maalaillut, mutta oli se kokemuksen arvoinen. (välihuomio: pubiin on tullut kolme muutakin ihmistä, jes!) Rakkaudenpolulle kiinnitettiin myös meidän rakkaudenlukko ja avaimet heitettiin meren aaltoihin. Suomalaisen mentaliteetin mukaan odotettiin ettei kukaan vaan nähnyt tätä romanttista toimintaa :)

Toinen yöpymiskohde oli Deiva Marina. Siellä meiän hotelli oli ihan merenrannalla. Vietettiin kaks päivää ihan täyttä rantalomaa. Oli kyllä tosi rentouttavaa kun sielläkään ei ollut paljoa virikkeitä, ei ollut painetta ravata kaupoissa ym No mutta Sky-sports näkyy vissiin jokaisessa kyläpahasesta että nähtiin kaikki Liverpoolin pelit, mikä onni!

Kotimatkalla pysähdytiin Serravallessa golf-kentällä. Hulppeet oli maisemat olla caddynä viiniviljelmien ympäröimänä. Kierroksen jälkeen palattiin taas "sivistyksen" pariin käymällä syömässä mäkkärissä ja shoppailemassa outlet-kylässä :D O löysi kahdet punaiset housut ( ei oransseja kuitenkaan) ja mie löysin mm. lenkkipuvun Nikeltä.

Niin lenkkipuvusta päästäänkin seuraavaan asiaan, että päätettiin tänään äipän kanssa, kun ajettiin lentokentälle, että alotetaan herkkulakko jouluun asti. Muistin siinä, että tein saman myös viime syksynä. Sillon samaan innostu myös ainakin anoppi, Aksu, Subu ja Nortti, mites tällä kerralla?? Mutta sellanen lievennys lakkoon on, että jokainen voi valita yhden lempiherkun mitä saa syödä kerran kahdessa viikossa, eikös kuulosta reilulta? Miun sallittu herkku on siput :)

Mutta tosiaan lomailu on nyt ohi, tervetuloa kotirouvan (työttömän) arki! Odotan sitä innolla, mutta toivoen ettei se kestä kauaa. Ensi viikon aikana pitäisi kuulua jotain työasioista ja ehdin selvitellä kielikurssi mahollisuuksia. Odella on jälleen harkkapelejä ensi viikolla. Toinen Malansia vastaan. Sinne on miunkin tarkotus lähteä mukaan ja tavata samalla muita suomalaisia.

11 kommenttia:

  1. Ai nii, tein tästä julkisen, eli löytyy osotteella http://kaisamoi.blogspot.com. Nyt ei oll pakko kirjautuu kun Otto sano et se on niin hankalaa :)

    VastaaPoista
  2. Kapsuuu... mitä tarkoittaa mm. lenkkipuvun Nikeltä?!! Eli mitä kaikkea muuta löysit?? :D Nortti lupautuu herkkulakkoon myös (ja katuu vielä monta kertaa lupaustaan). Mun sallittu herkku on lakut, of course. Mukavaa kotirouvan arkea toivottaa duunari-citysinkku :)

    VastaaPoista
  3. Miun sallittu herkku on valion vaniljaKERMAjäätelö ja tietysti omatekoinen mansikkahillo nam, kaikki mukaan herkkulakkoon. Saas nähdä miten pitkään voin olla ilman suklaata ja lakuja. Siis kyseinen lakko starttaa 1.9.2010 kestäen 24.12.2010 saakka:)

    VastaaPoista
  4. jee yhessä myö onnistutaan! tänään sitten kunnon herkuttelut vielä ennen huomista aloitusta! :)

    VastaaPoista
  5. Noora Nikeltä löytyi myös t-paita ja golfhousut. Sikahalpoja molemmat, tottakai.

    VastaaPoista
  6. Entä jos leipoo, ni saako kaalia astiat jos on herkkulakossa? :D mieki voisin ottaa sipet JOS lähen mukaan ;) Aino

    VastaaPoista
  7. Nyt mie en osaaka lähettää tätä kommenttia.
    Tuun mukaan herkkulakkoon. Apua.. Pitääkö tunnustaa jos lankeaa. mie en osaa päättää mikä olis miun sallittu herkku. Otan väyryset ja kerron huomenna tai joskus mutta mukkaan tulen ja yritän kovasti

    VastaaPoista
  8. jee! Aino sallittakoon astian kaavinta :) pitää kertoo jos sortuu herkkuihin useammin kuin sallitaan. :) Voidaan ottaa myös panos mukaan, jos syö niin joutuu maksamaan x summan muille osallistujille :) auttasko se motivoimaam lisäksi? Meillä on äipän kanssa panos mukana. Tänään oli kyllä vaikeaa kaupassa kun ois tehnyt mieli ostaa ees jokin ihan pieni herkku, mut onneks mustikat oli tarjouksessa niin ostin niitä ensi hätään. Onneks marjoja saa syödä niin paljon kun jaksaa! Ja nehän on niiiin terveellisiäkin :D

    VastaaPoista
  9. Hei, ihanaa lukea tätä blogia:)!! Miusta tuntuu, et joudun tän orastavan syksyn pimeyden keskellä pitämään kiinni herkuista, eli en osallistu lakkoon:D Saa nähä jos innostuisin mukaan esim. pari viikkoo ennen joulua, se vois olla miulle realistisempi;)Mut tuo panoshomma kyl on hyvä, muuten miulla ei lakot ainakaan toimi. Mut tosi kiva kuulla kuulumisia sieltä! Innolla ootan uusia "postauksia". Ja en laittas pahakseni, jos niitä päivän asujakin välillä vilahtais;D T. Suvi

    VastaaPoista
  10. Ihanan kuuloinen reissu :)
    Ja kiva kuulla teijän elämästä siellä :)

    T: Kati

    VastaaPoista
  11. Suvi mie ymmärrän kyllä siun kannan :) toivottavasti siulla on työt alkaneet hyvin! Mie en lupaa niitä päivän asuja, mut katotaan mitä tästä kehkeytyy :D

    VastaaPoista