sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Talviaika.

Kellojen siirto teki mulle tänä aamuna tepposet: Olin Hoffmanin leipomolla jo ennen ysiä! Sunnuntai aamuna! Leipomo aukeaa yleensä klo 9.00, mut olivat ilmeisesti ennakoineet miunlaisten kesänlapsien elävän vielä kesäaikaa, ja olivat avanneet tänään aikaisemmin. Hyvä niin. Päivä on saanut siis monestakin syystä lisää pituutta. Kello on vasta neljä ja ollaan tehty jo vaikka mitä. Nyt Otto lähti rangelle ja mie jäin opiskelemaan saksaa, ja tässä sitä ollaan :) Pitäskö miun rueta kirjoittaa blogia saksaksi?? se ois hyvää übungia se!
Eilen oltiin opintomatkalla Saksassa. Kieltä on hyvä harjoittaa käytännössä sekä kielikylpy tekee aina terää. Käytiin siis Konstanzissa, Saksassa :) Oli todella tunnelmallinen kaupunki! Taidan viedä neiti Nopsajalan sinne, jos meillä on aikaa ja halua.
Sitten Ottoa kutkutti lähteä käymään vielä OutLet-kylässä Metzingenissä ja kohta huomattiin lähestyvämme Stuttgartia! Jotkut meistä tykkää ajella :) Naapuri pyöritteli päätään kun kerrottiin että "sinne ajaa vaan sen kolme tuntia!", ei ole kuulemma menossa.
Tehtiin todella hyviä löytöjä ja toinen joululahjakin tuli ostettua! Sanotaanko näin, että muistan taas mitä se shoppailu on :D
Tää viikko on otettu rauhallisesti muutoin. Mie oon ollut aamuisin töissä niin kurssin jälkeen illat on olleet vapaat. Otto teki kanssa lyhyempää päivää. Teki tosi hyvää. Tämä viikonloppu oli myös vapaa pelien osalta. No, mutta ettei aivan salibandy-vapaaksi viikonlopuksi jää niin lähdetään illalla katsomaan vielä 2-divisioonan peliä! Mut se tarkottaa sitä, että nyt on alettava opiskelemaan. Vaikka eilinen matka oli oikein antoisa, täytyy nyt paneutua kieliopin koukeroihin.

Mukavaa tulevaa viikkoa!
Kaizu

tiistai 19. lokakuuta 2010

Jouluksi Suomeen!

Työ ja saksan opiskelu on pitäneet sen verran liikkeellä, että viime kirjoituksesta on jo hurahtanut pari viikkoa ihan huomaamatta! Ollaan molemmat tehty viime viikot paljon töitä ja haaveiltu vaan päivästä kun molemmat voisi vaan olla ja levätä. Noh, nyt alkaa Otolla ainakin helpottamaan työrintamalla ja mulla kans etenkin tällä viikolla. Tiedän, että on paljon opiskelijoita, joilla ei ole yhtään kokonaista päivää viikossa vapaata ja arvostus heitä kohtaan on vaan noussut entisestään.

Torstaina saadaan vieraita, jippii! Paitsi mie oon kyllä kuullut monesti Oton puhuvan A-luokan reissusta, johon hameväellä ei ole osuutta. No, mut ehkä mie saan ees jotain kivaa tehdä poikien kanssa. Ois ihana lähtee käymään vuorilla!
Syksy on tullut todenteolla myös tänne. Muistan kun kaksi vuotta sitten Juho ja Suvi olivat syyslomalla käymässä, silloin oli vielä todella lämmintä tähän aikaan. Nyt tulee lunta jo 1000m:ssä, ja lumiraja laskee viikonloppua kohden.

HeiaHeia on jäänyt nyt myös vähemmälle kirjaukselle, tosin niin on liikunnatkin viime viikolla! Ostin 6kk jumppakortin, joten nyt alkaa taas liikunta. Voisihan sitä liikkua muutenkin kuin ryhmäliikunnassa, mutta jotenkin mie saan sen hyvänolon tunteen parhaiten sieltä. Joku Lesmills:in suunnittelija on miettinyt ne ohjelmat sen verran tarkkaan valmiiksi, että itse ei tarvitse kuin tehdä ohjeiden mukaan, täysillä :)Anette otti myös sinne jäsenyyden. Tänään mennään Zumbaamaan!

Tänään varataan vihdoin lennot jouluksi Suomeen! Saan erityisluvalla olla lomalla joulun ja uuden vuoden, täällä kun on periaatteena, että jompikumpi pitäisi olla töissä.
Nyt alan valmistelemaan esitystä Balin matkasta saksaksi, ihanaa päästä takaisin niihin muistoihin. Onkohan sellainen kuukauden loma vielä tulevaisuudessa realistinen?

Kaitsu

lauantai 2. lokakuuta 2010

"Tänään meillä on, hyviä uutisia..."

Mie lupailin ilmoittavani heti kun hyviä uutisia on, ja nyt niitä todellakin riittää.
Kävin viime perjantaina kahdessa eri työpaikkahaastattelussa, joista toiseen pääsin "kokeilupäivälle" mut toiseen ne otti miut töihin samantien :) tai siis eilen mie sitten aloitin Altersresidenz Falkenstein:issa. Ei oo sinänsä mikään unelmatyöpaikka, mutta jostain täällä on aloitettava ja oon tosi onnellinen kun sain paikan! Osastolla missä työskentelen on 12 asukasta, kaikilla omat tilavat, kodinomaiset huoneet. Osa asuu vaan niinkuin hotellissa, ja osa tarvii apua päivittäisissä jutuissa. Mut kaikki on liikkuvia ja hoidollisesti helppoja. Tuo paikka on todellakin Residanz, eikä mikään tavisten vanhainkoti, mihin Suomessa on totuttu. Osa asukkaista maksaa asumisesta jopa 7000 chf/kk! Työntekijät on tosi mukavia ja on kiva huomata, että työnaloitus on tällä kertaa huomattavasti helpompi kuin viime kerralla Sveitsissä. Miun nimi tuottaa luonnollisesti taas ongelmia vanhuksille, eilen sitten mietittiin, että mikä voisi olla miun kutsumanimi täällä! Ihan hassu idea miun mielestä jos minuu kutsutaan vaikka Larissaksi, mikä oli yks ehdotus :D Sveitsiläistä logiikkaa. Yks asukas taas hokee miun nimee aina kun näkee miut, mikä on vähän erikoista myös ;) Täällä on muuten vuorot huomattavasti pidempiä kun Suomessa, 9h15min on normaali aamu- ja iltavuoro.

Ossi muutti eilen myös omaan kämppään, asutaan nyt kahestaan tää koko kausi tässä asunnossa. Vieraille on hyvin tilaa, prinsessahuoneen lisäksi on myös toinen vierashuone (Pojille! :)). Nyt on kiva rueta laittamaan oikesti kotia kun tiedetään, että tässä ollaan ja pysytään ainakin ensi kesään saakka. Toinen Ikean reissu on suunnitelmissa kunhan saan ensimäisen palkan :D

Tapasin tällä viikolla erään suomalaisen naisen, kuka on asunut Sveitsissä jo 20 vuotta. Selvisi, että asutaan ihan viereisissä kylissä. Oli tosi kiva käydä kahvilla, aika hurahti tosi nopeesti. Sain myös neuvoja työnhakuun Sveitsissä jatkoa ajatellen. Miettikää, että täällä pitää tehdä tietynlainen hakemuskansio johon hakemus ja cv tulee tulostaa tietylle työnhakupaperille! Vaan täällä voi olla kaikki näin tarkkaa. Lisää siis sveitsiläistä "logiikkaa"...

Nyt alan jännittää Oton joukkueen peliä seuraamalla netistä. Huomenna mennään Anetten kanssa Winterthuriin kannustamaan Lok voittoon.

Ihanaa Sunnuntaita alli Liebi! <3
K