keskiviikko 17. elokuuta 2011

Eka iltavuoro -Check!

Tämä rouva on aika finito tällä hetkellä. Mulla on ollut nyt kolme iltavuoroa ja tänään eka yksin. Voin kertoa että tekemistä riitti! Puhumattakaan missä helteessä täällä vielä ollaan, mittarissa tänäänkin 30 astetta, joten hiki virtasi! Sain kaikki hommat tehtyä ja ajallaan pois niin että ehdin vielä bussiin kun täysiä juoksin. Joten siinä mielessä alles i.O.

Tänään mulla oli myös keskustelu osastonhoitajan kanssa tavoitteista joita koeajalle on asetettu. Tähän asti kaikki vaikuttaa hyvältä ja oh oli sitä mieltä että tavoitteet varmasti täyttyy. Kyllä mullakin on ihan suht varma olo, ainut kysymysmerkki on edelleen kielitaito. A-Levelillä tehdään paljon töitä koneella, hoitosuunnitelmia jne.. No mutta aika näyttää mihin rahkeet riittää!

Asukkaat on ottaneet miut hyvin vastaan. Oon "Blondi Ängeli° eli vaalea enkeli heidän mielestä :) no eräs asukas kyllä sai mulle tuotettua pahaa mieltä kun en osannut hänen mielestä sanoa oikein "Tee". Lopulta hän oli sitä mieltä että puhun kiinaa :) joo, no mutta en osaa edelleenkään sitä sen paremmin sanoa, että näillä mennään..

Nyt kuulostaa siltä että Mr. Otto tulee treeneistä kotiin joten alan seurustella hänen kanssa! Kello on jo 23 joten aika myöhäisiä kohtaamisia täällä päin..

Gueti Nacht Mittenand.

perjantai 5. elokuuta 2011

@ Züri West

Grüsse aus Altstetten!


Lomat on tältä kesältä pidetty ja palattiin maanantaina takaisin Alppimaahan. Vietettiin koko kuukauden loma Suomessa, suurimmaksi osaksi Joensuussa. Ainoa varsinainen kesälomareissu tehtiin Vuokattiin. Ihastuttiin molemmat täysillä! Siellä riittää tekemistä, mutta ainakin meidän hotellissa sai nauttia myös rauhasta ja järvimaisemasta. Ensi kesänä uudestaan, mutta pidemmäksi aikaa. Mie kiersin siellä myös ensimmäisen kokonaisen golf-kierroksen!

Aloitettiin molemmat työt jo heti tiistaina ja illat on mennyt kotia laitellessa. Nyt voi olla tyytyväinen, vihdoin tavarat alkavat löytää paikkansa ja on puhdasta. Ei voida kun ihmetellä edellisiä asukkaita miten paljon ovat viitsineet jättää roskia taakseen. Ollaan heitetty koko ajan tavaraa säkkitolkulla pois ja aina sitä edelleen riitti. Voisin sanoa, että asunto on kokenut huomattavan muodonmuutoksen siitä, kun ensimäistä kertaa käytiin katsomassa!

Saatoin ehkä joillekin todeta keväällä, että muutetaan syksyllä Zürichin "gettoon". Tämäkin ensivaikutelma on kääntynyt päälaelleen kävellessä viihtyisiä Altstettenin katuja. Tää on kuin pieni kaupunki, kahvilat ja ravintolat elämää täynnä myös arki-iltoisin, paljon kauppoja, leipomoita jne. Tykkään kovasti! Uusi jumppapaikkakin on testizumbattu ja hyvältä vaikuttaa. Huomenna meen kokeilemaan joogaa, ihanaa päästä vihdoinkin joogaamaan!!! Hauskinta zumbassa oli se, että tapasin siellä joensuulaisen tytön, Anen opiskelukaverin! Pieni Zürich.

Huomenna mennään jälleen Konstanziin täydentämään varastoja, ostoslistalla on kaikkea hohdokasta kuten wc-paperia, tiskirättejä jne :) ei vaatteita! Mie koen vapauttavaksi vaatteiden ostolakon. Yleensä kun "nälkä kasvaa syödessä" myös shoppailussa; jotakin ostaessa tuntuu jo miettivän mitä muuta tähän vaatteeseen voisi ostaa kaveriksi; oravanpyörä on loppumaton. Tää idea ostolakosta lähti yksinkertaisesti siitä, että minuu ihan hävettää tää miun vaatteiden määrä. Laatikot ja kaappi oli jo täynnä vaatteita, vaikka laukut oli vielä purkamatta. Maailmassa on kuitenkin ihmisiä joilla ei ole edes niitä tarpeellisia ja lämpimiä vaatteita, ruuasta puhumattakaan. Välillä tuntuu vaan todellisuudentaju katoavan ja kaikki kauniit vaatteet tuntuvat tuikitärkeiltä..

Mutta se tästä maailmanparantamisesta tällä kertaa :)